OTA YHTEYTTÄ

5.2.2020

Pakollinen energiakatselmus palveluna Kojalta

Rakennuksemme tuottavat kolmanneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä ja kuluttavat noin 40 % käyttämästämme energiasta, minkä johdosta niiden energiatehokkuuden kehittäminen on ympäristömme näkökulmasta tärkeimpiä asioita.

Kojan ratkaisuissa energiatehokkuus ei tarkoita tinkimistä kiinteistösi terveellisistä olosuhteista, vaan kestävä kehitys ja talouden numerot saadaan kulkemaan käsi kädessä. Energiatehokkuus tarkoittaa edullisempia käyttökustannuksia, kiinteistösi arvonnousua sekä pienempää hiilijalanjälkeä. Jotta kiinteistösi pysyisi huippukunnossa, täytyy sen energiatehokkuus ja säästöpotentiaali katselmoida säännöllisesti.

Suuren yrityksen energiakatselmus tuli pakolliseksi vuonna 2015. Energiatehokkuuslaki velvoittaa suuret yritykset tekemään yrityksen energiakatselmuksen neljän vuoden välein. Lakivelvoite koskee suuria yrityksiä, joiden työntekijämäärä on yli 250, tai liikevaihto on 50 m€ ja tase yli 43 m€.

Energiakatselmusten tavoitteena on analysoida katselmuskohteen energiankäyttö, selvittää energiansäästöpotentiaali ja esittää kustannustehokkaita toimenpide-ehdotuksia energiatehokkuuden parantamiseksi. Kojan pätevöitynyt katselmoija toteuttaa energiatehokkuuslain mukaiset katselmukset ammattitaidolla. Koja on myös yksi Motivan ESCO-yrityksistä, jotka tarjoavat ESCO- ja energiatehokkuuspalveluja Suomessa.

– Energiakatselmus on hyvä työkalu kiinteistön energiatehokkuuden jatkuvaan parantamiseen. Kohdekatselmuksia kannattaa tehdä koko nelivuotisjakson ajan. Katselmukset ovat hyvä pohja kiinteistön pitkän tähtäimen suunnitteluun (PTS). Näin saadaan paras hyöty, eikä lakisääteinen raportointi jää viime tinkaan”, toteaa energiakatselmusten vastuuhenkilö Matti Huvinen.

Kojan kehittynyt palvelupolku alkaa kattavasta kartoituksesta ja johtaa olosuhteiden ja energiatehokkuuden paranemiseen, seurantaa unohtamatta.

Kysy lisää Kojan energiatehokkuus- ja katselmuspalveluista Kiinteistöjen talotekniikkaratkaisujen ammattilaisilta »

TALOTEKNIIKKARATKAISUT

Kojan kokeneet asiantuntijat ratkaisevat kiinteistösi olosuhteiden hallinnan ja järjestelmäsi energiatehokkuuden koko elinkaaren ajan. Edistyksellinen palvelupolku tarjoaa helpon tavan kiinteistösi arvon kasvattamiseen.

LUE LISÄÄ »

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE