OTA YHTEYTTÄ

KOJA TEOLLISUUSRATKAISUT:
PUHALTIMEN MODERNISAATIOLLA KÄYTTÖVARMUUTTA TOIMINTAAN

Luotettavuus ja käytettävyys ovat avainasemassa kovassa käytössä olevien teollisuuden puhaltimien toiminnassa. Finnsementti Oy:n yhteistyökumppaniksi puhaltimen modernisaatioon valikoitui Koja Oy.

Bahco Ventilationin yli 20 vuotta käytössä ollut suodatinpuhallin vaati toistuvaa tasapainotusta. Kojan toteuttamissa kuntokartoituksissa selvisi puhaltimen rakenteen saavuttaneen elinkaarensa lopun. Finnsementin yhteistyökumppanina Koja oli luonnollinen valinta myös tilanteen ratkaisemiseen. Kojalla on vahva osaaminen niin puhaltimista kuin niiden elinkaaren eri vaiheissa tehtävistä kunnossapito- ja muutostöistä. 

ASIAKASKOHTAINEN RATKAISUMALLI

Kuntokartoituksen pohjalta tehdyn ratkaisuesityksen mukaisesti toteutettiin puhaltimen modernisointi, jossa puhaltimen pyörivät osat vaihdettiin Kojan rakenteelle. 

– Aina ei ole tarpeen vaihtaa koko puhallinta, vaan voi olla järkevää päivittää vain pyörivät, kovimmalla kulutuksella olevat osat. Tässä tapauksessa vaihtotöissä uusittiin puhaltimen kytkin, laakerointiyksikkö, siipipyörä ja imuosa, kertoo Vesa Aalto, Koja Teollisuusratkaisujen elinkaaripalveluista vastaava liiketoimintapäällikkö.

– Kojan oman suunnittelun mukaisten rakenteiden kautta voidaan varmistua komponenttien kestävyystarkastelun ja valmistusteknisten ratkaisuiden asianmukaisesta toteutuksesta. Kriittiset mitat tarkistettiin työmaalla, jotta suunnittelutiimimme voi varmistaa yhteensopivan, parhaan lopputuloksen.

AVAIMET KÄTEEN

Kojan toimitus sisälsi modernisaatiotyöt turn-key periaatteella sisältäen nostot, asennukset ja käyttöönottopalvelut. Työt toteutettiin vuoden 2022 alussa Kojan yhteistyökumppaneiden avustuksella.

– Toimitusmalli suunnitellaan jokaisen asiakkaan lähtökohtien ja tarpeiden mukaan. Koja ottaa vastuun projektista kokoamalla eri alojen osaajien ja toimittajien tietotaidon yhteen. Meillä on elinkaaripalvelujenkin osalta laaja palvelutarjonta ja osaaminen, kertoo Vesa Aalto. 

LISÄÄ KÄYTTÖIKÄÄ

Modernisaatiotyöt yhdistettynä oikein ajoitettuun, ennakoivaan huoltoon pidentävät puhaltimen käyttöikää jälleen vuosikymmenillä. 

– Kojan kanssa yhteistyö on toiminut sujuvasti. Työt on tehty joustavasti meidän toiveitamme kuunnellen ja sovitut aikataulut ovat pitäneet, toteaa Toni Virtanen, Finnsementti Oy:n sementtituotannon aluepäällikkö.

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE