OTA YHTEYTTÄ

31.1.2021

Erottajan arvokiinteistö sai laadukkaan ilmanvaihdon

Erottaja2:n upeat mutta ahtaat tilat asettivat omat haasteensa sopivien ilmanvaihtokoneiden valintaan. Kojan kompaktit koneet sovitettiin näppärästi ullakolle uuteen konehuoneeseen sekä kellariin. Laitevalinnasta vastannut urakoitsija on tyytyväinen paitsi Kojan laadukkaisiin koneisiin myös aktiiviseen myyntipalveluun ja toimitusvarmuuteen.

Kesällä 2021 valmistuvassa Erottaja2-liikekiinteistössä on toimistotilaa viidessä kerroksessa. Katutasossa on tilat viidelle ravintolalle. Kohteen ilmanvaihdon hoitaa kaksi pystylähtöistä Future® S -konetta ja kymmenen isompaa Future-palakonetta. 1800-luvun lopulla valmistuneen arvokiinteistön ullakolle rakennettiin saneerausvaiheessa kokonaan uudet konehuonetilat. Vanhat rakenteet asettivat silti omat haasteensa koneiden asentamiseen ja haalaamiseen. Ulkomitoiltaan kompakti ja toiminnaltaan tehokas Future® S -ilmanvaihtokone sopii kohteeseen hyvin.

– Vanhat rakenteet rajoittivat laitevalintaa, joten koneen fyysisellä mitoituksella oli iso merkitys, kertoo Pylon Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Vesa Rajala.
– Isompien palakoneiden sovittaminen tilaan vaati tässäkin kohteessa jonkin verran jumppaamista. Kojan kanssa saatiin homma vietyä sujuvasti maaliin.

Kojan valikoimista laatukoneet eri tarpeisiin ja kohteisiin

Yleensä kohteisiin on tarve asentaa sekä kompakteja pakettikoneita että räätälöitäviä palakoneita. Kojan kattava laitevalikoima saa Rajalalta kiitosta.

– Urakoitsijan kannalta on tietysti hyvä, että kaikki tarvittavat koneet saa yhdeltä ja samalta toimijalta. Kaikki projektiin liittyvät hyväksyttämiset, koneajot, reklamaatiot ja takuuasiat pysyvät silloin paremmin hanskassa.

– Koja pystyy toimittamaan koko repertuaarin, olipa kyseessä sitten puolen kuution kone tai kymmenen kuution kone. Ja hintataso pysyy edullisena.

Rajalan mukaan Koja erottuu edukseen myös laadullaan.
– Rungot ovat tukevamman oloiset. Jos alusta on epätasainen ja koneen runko huterampi, niin esimerkiksi pyörivän LTO:n toiminnassa voi olla ongelmia. Pidän Kojan koneita laadukkaina.

Toimitusvarmuus painaa laitevalmistajan valinnassa

Monissa saneerauskohteissa juuri konehuoneen viimeistely ja iv-laitehankinnat ovat kriittisin osa rakentamisen kokonaisaikataulun kannalta. Peruskorjauskohteisiin laitteet joudutaan yleensä nostamaan vesikaton läpi. Viivästykset laitetoimituksissa heijastuvat suoraan hankkeen valmistumistavoitteeseen.
– Toimitusviikko pitää olla tiedossa hyvissä ajoin etukäteen, ja aikataulun on oltava pitävä. Muu rakentaminen aikataulutetaan usein sen ympärille, milloin konehuone saadaan viimeisteltyä, vesikatto valmiiksi ja kanava-asennukset aloitettua.

– On huomattavasti helpompaa luottaa kotimaisen Kojan toimitusaikojen pitävyyteen ja toimitusvarmuuteen. Myös varaosien saanti on nopeaa eikä niitä tarvitse odotella kymmentä viikkoa. Mahdolliset kuljetusvauriot voidaan korjata suoraan työmaalla hyvin pienen muutoksin.

Laitetoimittajan asiakaspalvelu isossa roolissa

Jokaisessa kohteessa on eri vaatimuksia ilmanvaihdon suhteen. Varsinkin isommissa hankkeissa ilmanvaihtolaitteiden mitoituksia voidaan suunnitella viikkojen ajan. Aktiivinen ja asiantunteva myyjä on avainasemassa, kun kohteen laitevalintoja räätälöidään sopiviksi.

– Kojalla meidän projekteista on vastannut Kirsi Virta, ja hänelle pitää antaa kiitosta aktiivisuudesta. Hän jaksaa aktiivisesti jumpata koneajoja eri mitoituksilla ja puurtaa kaikki muutokset maaliin, vähillä virheillä. Tämä on iso asia kokonaisuuden kannalta ja vaikutti tässäkin hankkeessa siten, että kumppaniksi valittiin lopulta Koja.

Tutustu Future® S »

VALITSE KOKENEEN VALMISTAJAN JÄRKIRATKAISU

Kojan Future® S -tuotesarjan ilmanvaihtokoneet on suunniteltu uusimpien energiatehokkuusvaatimusten mukaan. Myös haalattavuus ja koneiden ulkomittojen minimointi ohjasivat tuotesarjan suunnittelua. Pystylähtöinen, automaatiovarusteltu ja pieneenkin tilaan mahtuva Future® S sopii niin uudis- kuin saneerauskohteisiin, toimistoista aina kouluihin ja kauppakeskuksiin.

Kysy lisätietoja myynnin asiantuntijoiltamme »

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE