OTA YHTEYTTÄ

1.9.2022

Koja investoi kotimaiseen tuotantoon Jalasjärvellä

Kojan Jalasjärven toimintaan tehdään merkittäviä investointeja, jotka sisältävät uuden tehdasrakennuksen lisäksi useiden miljoonien investoinnit koneisiin ja laitteisiin sekä tuotannon automatisointiin. Uuteen tehtaaseen tullaan siirtämään Kojan lämmönvaihdintuotanto, ja nykyisissä tiloissa jatketaan ilmanvaihtolaitteiden tuotantoa. Kojan kasvustrategian mukaisesti Jalasjärven tuotannon volyymiä kasvatetaan 20-30 % tämän vuoden tasosta vuoteen 2025 mennessä. 

Uusi tehdas lämmönvaihdintuotannolle sekä parannuksia ilmanvaihtolaitteiden tuotantoon

Lisääntynyt kysyntä ja kasvutavoitteet merkitsevät kasvanutta tilojen, kapasiteetin sekä automaation tarvetta. Lämmönvaihtimien, eli ”pattereiden” valmistuskapasiteettia kasvatetaan rakentamalla uusi tehdas nykyisen tehtaan välittömään läheisyyteen. Rakennushankkeeseen liittyy 10 M€ arvoinen koneisiin ja laitteisiin kohdistuva investointiohjelma, josta alkuvaiheessa toteutetaan 5 M€ osuus.

–    Lämmönvaihdintuotannon siirtyessä vapautuu tilaa nykyiseen tehtaaseen ilmanvaihtolaitteiden kokoonpanolle. Samalla mahdollistuu automaation lisääminen sekä tiettyjen tuotantokoneiden päivittäminen uudempiin. Uudistusten kautta voimme parantaa toimintaamme ja siten vastata paremmin asiakkaidemme tarpeisiin, kertoo Jalasjärven tehtaanjohtaja Timo Sepponen.

Uuden tehtaan on määrä valmistua Lekatielle vuoden 2023 loppuun mennessä ja se sisältää noin 5300 m2 tuotanto-, 700 m2 varasto- ja 1000 m2 toimistotilaa. Kiinteistöprojekti toteutetaan kokeneiden Kurikkalais-toimijoiden voimin Kojan määrittämien tarpeiden mukaisesti. Hankkeessa käytetään mahdollisimman paljon paikallista osaamista ja aliurakoitsijoita. Ilmankäsittelyratkaisuissa hyödynnetään Kojan omia sekä Koja Groupiin kuuluvan Chiller Oy:n tuotteita. Koja vuokraa valmistuneet tilat pitkällä vuokrasopimuksella.

Kehitystä vastuullisella otteella

Uudessa rakennuksessa uusiutuvien energiamuotojen hyödyntäminen on keskiössä rakennusvaiheesta lähtien. Vastuullisuus on huomioitu myös henkilöstön viihtyvyyden kannalta. Uusien tilojen suunnittelussa on huomioitu riittävän väljät viilennetyt tuotanto- ja taukotilat, väestönsuoja, jäähdytetyt toimistotilat, kuntosali ja sähköautojen latausmahdollisuus.

–    Koja tuottaa ratkaisuja, joiden avulla asiakkaamme voivat saavuttaa omia vastuullisuustavoitteitaan. Tämän rakennushankkeen myötä on mahdollista parantaa merkittävästi myös oman tuotantomme energiankäyttöä ja kehittää kestävän kehityksen mukaista toimintaa, korostaa Sepponen.

Investoinneilla työllistävä vaikutus Jalasjärvellä

Tuotannon joustavuus, työntekijöiden osaamisen taso sekä liiketoimintojen positiivinen kehitys ovat vuosien varrella luoneet Jalasjärven tehtaasta yhden tärkeimmistä Kojan menestyksen tukijaloista. Tulevaisuuden näkymiin uskotaan vahvasti. 

–    Hanke tuo töitä Jalasjärvelle ja ympäryskuntiin jo rakennusvaiheessa, mutta panostukset tulevat näkymään myös Kojan tuotannon henkilöstötarpeen lisääntymisenä. Näiden investointien tiimoilta tulemme rekrytoimaan 15-20 henkilöä, arvioi Sepponen. 

Henkilöstön sitoutumisella ja motivaatiolla on ollut suuri merkitys jo tähän mennessä tehdyn suunnittelutyön etenemisessä.

–    Suurimmat kiitokset kuuluvat henkilöstöllemme arvokkaasta työpanoksesta. Kojan työryhmä on tehnyt loistavaa työtä! Paras lopputulos saadaan aikaan, kun yhdistetään strateginen suunnittelu sekä työn todellisten tekijöiden osaaminen ja kokemukset, kiittelee Sepponen.

Lisätietoja: 
Timo Sepponen, tehtaanjohtaja, Koja Oy Jalasjärven tehdas
p. 050 315 9762, timo.sepponen@koja.fi

KOJA Oy on osa lähes 90-vuotiasta perheomisteista Koja Group -konsernia. Koja Oy tarjoaa asiakkailleen älykkäitä ja energiatehokkaita ilmankäsittelyratkaisuja kiinteistöihin ja laivoihin sekä teollisuuden puhallinratkaisuja. Kojan innovaatiot ja ilmankäsittelyratkaisut luovat puhtaampia ja terveellisempiä olosuhteita sekä vähentävät hiilijalanjälkeä.

Koja Oy:n liikevaihto vuonna 2021 oli 71 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 350 henkilöä. Koja Oy:n toimipisteet sijaitsevat Suomessa ja Ruotsissa ja sen tytäryhtiö Koja USA Inc. Yhdysvalloissa.

Kojan Jalasjärven tehtaalle on keskitetty laivoihin ja kiinteistöihin toimitettavien ilmanvaihtolaitteiden ja lämmönvaihtimien tuotanto. Tehdas työllistää noin 200 henkilöä. Jalasjärven Yrittäjät on valinnut Koja Oy Jalasjärven vuoden yritykseksi 2021. 

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE