OTA YHTEYTTÄ

KOJAN TARINA

Vuosi 1935. Iloinen naurunremahdus täyttää työverstaan. Ilmassa leijuu metallipölyä.

Rakennusmestari Väinö Aalto ja insinööri Oskari J. Koivunen yhdistivät ideansa ja Koja Oy sai alkunsa Tampereella. Ensimmäisenä pienessä metalliverstaassa syntyi rakennusalalla tarvittavia tuotteita, kuten heloja, ilmanvaihtoventtiilejä, ikkunarautoja ja muita metalliosia.

Alkuvuosien jälkeen Koja erikoistui ilmanvaihtoon ja teollisuuspuhaltimiin. Suunnittelun ja laitevalmistuksen rinnalla urakointi kehittyi tärkeäksi toiminnan osaksi. Kojan asema metalliteollisuusyrityksenä vakiintui 1970-luvulla ja kansainvälistyminen alkoi. Sitten Marine-liiketoiminta laajensi toiminta-alueen merille – monet maailman suurimpien risteilyalusten ilmastointijärjestelmistä ovat Kojan kädenjälkeä.

KASVUVAUHTI KIIHTYI JA YKSI TEHDAS EI RIITTÄNYT

1990-luvulla tuotanto laajennettiin Tampereen lisäksi Jalasjärvelle. Asiakkaille tarjottiin yhä kattavampia kokonaisuuksia, tuotteiden koko elinkaaren ajalle.

Vuosina 2015-2017 Koja toteutti historiansa suurimmat investoinnit. Jalasjärven tehtaan tuotantolinjoja uudistettiin. Tampereelle rakennettiin moderni puhallintehdas sekä maailmanluokan tuotekehitys- ja testauskeskus. Koja on kehittynyt laitetoimittajasta kokonaisvaltaiseksi kumppaniksi.

Tänä päivänä Koja toimii laajasti kolmella toimialalla. Koja kehittää ja toimittaa laivojen ilmastointijärjestelmät, prosessipuhaltimet teollisuuden vaativiin ratkaisuihin sekä kiinteistöjen ilmankäsittely- ja  talotekniikkaratkaisut.

PELIKENTTÄNÄ KOKO MAAILMA

Kojan laadun varmistavat oma tuotekehitys, suunnittelu, tuotanto sekä asiantuntevat palvelut tuotteen koko elinkaaren ajan. Toiminta on laajentunut Tampereelta ympäri maailman. Parhaita ratkaisuja luodaan paikallisesti niin Suomessa, Ruotsissa kuin USA:ssa – yhdessä asiakkaiden kanssa.

Koja-yhtiöiden vahvuus piilee perheyrityksen uskossa yhteisen päämäärän toteuttamiseen. Luottamus on kantanut ja Koja on ollut Aallon suvun omistuksessa jo lähes 90 vuotta – ja tulee olemaan seuraavatkin 100 vuotta. Kojan toimintaa kehitetään pitkäjänteisesti tulevat sukupolvet huomioiden. Haluamme toimia puhtaamman ja terveellisemmän elinympäristön puolesta.

Tänään. Laatu, asiakkaat ja yhteistyö. Iloiset naurunremahdukset täyttävät tilat edelleen – ja Kojalainen asenne. Meillä tehdään eikä meinata.

Selaa historiikkiä

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE