OTA YHTEYTTÄ

29.11.2021

Kojan laatu loistaa Tampereen Kannen rakennuskokonaisuudessa

Kannen laaja rakennusurakkakokonaisuus on ollut valtava investointi Tampereen kaupungille. Laajaa medianäkyvyyttä saanut rakennuskokonaisuus kattaa paitsi rautatien päälle rakennetun kannen myös sen päälle nousevat rakennukset: Nokia Arenan, harjoitushallin, Lapland Hotels Arena -hotellin, Casino Tampereen, sekä modernia mukavuutta tarjoavat Topaasi- ja Kruunu-asuin- ja toimistorakennukset.

Koja oli mukana projektissa toimittaen suuren määrän ilmanvaihtokoneita useisiin projektin kohteisiin. Toimitettuja koneita olivat Future®-vaakakoneet, pystylähtöiset Future® S -koneet sekä HiFEK- huippuimurit. Koja-yhtiöihin kuuluvalta Chilleriltä puolestaan toimitettiin Box-, Studio-, Grand- ja Giant- konvektoreita.

– Tämä hanke on ollut paitsi Tampereelle myös Kojalle mittava ponnistus. On ollut upeaa olla mukana näin suuren volyymin projektissa, johon osallistuu useita urakoitsijoita ja toimittajia. On ilmiselvää, että vähimmäisvaatimuksena on ollut ammattitaitoinen toteutus, laadukkaat koneet ja tietysti myös tilaajan tarpeiden ymmärtäminen. Kojalla on maine luotettavana, paikallisena toimijana, joka toteuttaa kustannustehokkaita ratkaisuja, joissa myös huoltovarmuus on huomioitu. Tällä on varmasti ollut osuutensa asiassa, Kojan Tampereen toimipisteen avainasiakaspäällikkö Nina Rantapaju pohtii.

”Kojalla kokemusta nopeaa reagoimista ja organisointia vaativista tilauksista”

Kannen rakennuskokonaisuuden kehittäjänä ja rakentajana on toiminut SRV, joka on ollut valitsemassa työmaan urakoitsijoita. Jokainen Tampereen Kannen kohteista on ollut oma urakkansa. Koja aloitti yhteistyön suunnittelijan sekä SRV:n kanssa jo vuonna 2018, mutta varsinaiset konekaupat urakoitsijoiden kanssa syntyivät vasta kilpailutuksen tuloksena. Koja toimitti koneet vuosien 2019–2021 aikana. SRV:n lisäksi Kojan yhteistyökumppaneina on ollut muun muassa LVI-urakointiin erikoistuneita sekä talotekniikan ratkaisuja suunnittelevia ja toteuttavia urakoitsijoita. Pitkä kokemus LVI-urakoinnin ja talotekniikan vaatimuksista lukeutuu Kojan erityisosaamiseen ja siihen liittyvät tarpeet osataan huomioida kokonaisvaltaisesti niin koneissa kuin toimituksissakin.

– Ensimmäisinä kohteina olivat Topaasi ja Kruunu, joiden kohdalla koneiden toimitusaika oli melkeinpä heti kaupanteon jälkeen. Kojalla on toki paljon kokemusta nopeaa reagoimista ja organisointia vaativista tilauksista. Meillä on valmius tarttua heti tuumasta toimeen ja hoitaa toimitus tehokkaasti ja taidolla sovitussa aikataulussa, Rantapaju kertoo.

Kiinnostava projekti ja hyvää yhteistyötä

Tampereen Kannen projekti on jäänyt Kojassa mieleen kiinnostavana suuren kokoluokan haasteena, johon yhtiössä tartuttiin innostunein mielin ja täynnä tarmoa. Tilaajan tarpeet huomioiva myynti- ja suunnittelutyö, nopea reagointi ja täsmälliset toimitukset, sekä tietysti korkeasta laadustaan tunnetut koneet ovat olleet osatekijöinä projektin onnistumisessa.

– Kojalla on ollut ilo ja kunnia olla mukana näinkin suuressa kokonaisuudessa. Yhteistyö urakoitsijoiden kanssa on ollut alusta loppuun varsin jouhevaa. Kun jokainen toimija tuo mukaan sataprosenttisen panoksensa, päästään aina parhaisiin mahdollisiin lopputuloksiin, Rantapaju päättää.

Tampereen Kannen kohteisiin toimitetut koneet

Koja:

  • Future® -vaakalähtöiset ilmanvaihtokoneet: 40 kpl
  • Future® S -pystylähtöiset ilmanvaihtokoneet: 17 kpl
  • Lisäksi Hifek EC -huippuimureita

Chiller:

  • Box-puhallinkonvektorit: n. 280 kpl
  • Studio-puhallinkonvektorit: 16 kpl
  • Grand-puhallinkonvektorit: 10 kpl
  • Giant-suurtehokonvektorit: 3 kpl

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE