OTA YHTEYTTÄ

Millaista on työskentely Jalasjärven tehtaalla kesätyöntekijöiden silmin?

Koja tarjoaa joka kesä useita kesätyöpaikkoja. Suurin osa paikoista sijoittuu Jalasjärven tehtaalle, jonne on keskitetty yrityksen ilmanvaihtokoneiden ja lämmönvaihtimien, eli pattereiden, tuotanto. Työtehtävät voivat olla mm. särmäyksen, levynleikkauksen, paneeli- ja ilmanvaihtokoneiden kokoonpanon, sähköasennuksen, lämmönvaihtimien valmistuksen tai pakkaamisen ja lähettämisen parissa. 

Tutustu, millaisia töitä kesätyöntekijämme Aki, Iisa, Paavo, Johanna ja Eetu ovat tehneet ja mitä he itse tuumaavat työpaikasta ja duuneistaan. Saimme heiltä myös hyvät vinkit tuleville Kojalaisille! Tulevan kesän kesärekry käynnistyy vuoden vaihteen tienoilla.

Aki Pihlaja, 23

Kokoonpanotyöntekijä, pieni ja iso Future
Työtehtäviin kuuluu ilmanvaihtokonemoduulien kokoonpano, joka sisältää rungon, seinien ja ilmanvaihtotoiminnon asentamisen moduulin sisälle.

Aki on ollut Kojalla kesäisin töissä jo vuodesta 2014 asti. Tuttuun työpaikkaan on ollut kesäisin helppoa ja mukavaa tulla, sijaintikin on ollut sopivasti lapsuudenkodin lähellä. Vaikka perushommat ovatkin pysyneet eri kesinä samana, niin kokemuksen myötä hän on päässyt laajemmin työskentelemään monenlaisten koneiden parissa. Akilla on nyt takanaan kaksi vuotta liiketalouden opintoja Vaasan ammattikorkeakoulussa erikoistumisalanaan myynti ja markkinointi. Jatkossa häntä saattaakin kiinnostaa erityisesti myyntityö, jossa saa olla ihmisten kanssa tekemisissä.

– Olen tykännyt hommistani eikä tekeminen ole yksipuolista pakertamista. Kojalla on hyviä opettajia ja hommiin pääsee melko nopeasti kiinni. Vaikka toimitaan tehtaalla, niin tämä on suht siisti sisätyö.

Kesän jälkeen Aki on jatkanut liiketalouden opintoja Vaasan amk:ssa.

Iisa Tienhaara, 22

Kokoonpanotyöntekijä, moduulikokoonpano
Työtehtäviin kuuluu ilmanvaihtokonemoduulien kokoonpano, joka sisältää rungon, seinien ja ilmanvaihtotoiminnon asentamisen moduulin sisälle.

Iisa on käynyt ravintola-alan ammatillisen koulutuksen ja on ensimmäiseltä ammatiltaan tarjoilija. Haku metallialalle oli mielessä jo peruskoulun jälkeen, mutta alan miesvaltaisuuden vuoksi hän ei silloin vielä alalle uskaltautunut. Ravintola-ala ei kuitenkaan ollut oma juttu ja hän hakeutui kouluttautumaan uudestaan oman kiinnostuksen, mieluisempien työtehtävien ja paremman palkan vuoksi. Nyt Iisa on käynyt vuoden konetekniikan insinöörin opintoja Seinäjoen ammattikorkeakoulussa, ja kesätyö Kojalla oli hyvä mahdollisuus päästä tekemään metallialan töitä käytännössä.

– Tämä on ollut kiva ekaksi teknisen alan työpaikaksi ja olen saanut paljon uudenmoista kokemusta. Työ on ollut sopivasti haastavaa ja monipuolista, rakennettavat moduulit ovat kuitenkin aina erilaisia.

Kesän jälkeen Iisa on jatkanut insinööriopintoja Seamkissa.

Paavo Mäenpää, 20

Kokoonpanotyöntekijä, saha
Työtehtäviin kuuluvat työt metallisahalla. Sahalla katkotaan moduulien runkoprofiilit ja ilmanvaihtokoneiden konealustat.

Ennen kesätöitä Koja oli yrityksenä jo entuudestaan tuttu Jalasjärveltä kotoisin olevalle Paavolle, ja myös moni hänen kavereistaan on ollut Kojalla töissä aiemmin. Kaverit ovatkin kertoneet positiivisesti Kojasta työnantajana, joten hakemista ei tarvinnut arastella. Paavo on valmistunut ylioppilaaksi, minkä jälkeen häntä kutsuivat armeijan harmaat. Kesätyö Kojalla on antanut armeijan päätyttyä sopivasti aikaa suunnitella jatko-opintoja. Erityisesti psykologia kiinnostaa häntä tulevaisuudessa. 

– Kaikkiaan on ollut turvallinen olo olla töissä ja työhön on oppinut nopeasti. Oma esimies on ollut erittäin avoin ja mukava. Oon tykännyt tosi kovasti – ihan mukavaa hommaa on ollut ja päivät menevät aika nopeasti.

Kesän jälkeen Paavo on jatkanut töitä Kojalla ja valmistautuu jatko-opintoihin.

Johanna Sillanpää, 27

Kokoonpanotyöntekijä, lämmönvaihtimet
Työtehtäviin kuuluvat lämmönvaihtimien eli pattereiden kovajuotostehtävät kaasuhitsauslaitteella.

Johanna on koulutukseltaan koulunkäynnin ohjaaja ja työskennellyt yläasteella useita vuosia. Halu kokeilla koulumaailman lisäksi jotakin muuta oli kytenyt Johannan mielessä jo jonkin aikaa. Kun Jalasjärven tehtaalle haettiin kesätyöntekijöitä, hakuilmoitus tuli sopivasti vastaan rekryfirman Facebook-ilmoituksen kautta ja pienen empimisen jälkeen hakemus tuli tehtyä.

– Työpaikkana Kojasta on syntynyt hyvä ja positiivinen kuva. Minut on otettu hyvin vastaan ja työkaverit ovat tosi mukavia. Perehdytykselle annan kyllä 110 pistettä! Jännitin itse paljon etukäteen, mutta työtehtävät opastetaan rauhassa ja kunnollisesti eikä kysymyksiä tarvitse pelätä esittää.

Kesän jälkeen Johanna on jatkanut Kojalla vakituisena työntekijänä.

Eetu Jussila, 20

Kokoonpanotyöntekijä, lämmönvaihtimet
Työtehtäviin kuuluu lämmönvaihtimien eli pattereiden kasaus sisältäen patterirungon hitsaamista ja kupariputkien asettamista paikoilleen työohjeen mukaisesti.

Eetu tuli Kojalle kesätöihin suoraan lukion jälkeen. Kuten monelle muullekin Jalasjärvellä asuvalle, Kojan nimi oli jo hänelle entuudestaan tuttu. Tiedon avoimesta kesähausta hän sai ensin kavereilta, ja myös Facebookissa tuli rekryfirman kesätyöilmoitus vastaan. Tulevaisuudessa hänellä on mielessään opiskelu metsäalalle, ja ennen sitä onkin hyvä kerryttää työkokemusta.

– Olen kyllä tykännyt olla Kojalla. Työporukka on tosi hyvä, siinä on pari tuttua muutenkin työn ulkopuolelta. Työtehtävät ovat olleet itselle sopivia. Aiemmin en ole hitsannut, mutta täällä olen opetellut ja oppinut. Perehdyttäminen onnistui hyvin.

Kesän jälkeen Eetu on jatkanut töitä Kojalla ja valmistautuu jatko-opintoihin. 

Oletko sinä seuraava Kojalainen?

Kiitos kaikille rohkeille ja reippaille kesätyöntekijöillemme!

Seuraa ilmoitteluamme tulevista kesätyöpaikoista.

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE