OTA YHTEYTTÄ

Taysin etupihahanke

POISTOILMALÄMPÖPUMPPU JA FUTURE® ILMANVAIHTOKONEET – ASIAKASKOKEMUS

TAYSIN SAIRAALAN ETUPIHAHANKE

  • Kojalta elinkaarioptimoidut Future® ilmanvaihtokoneet ja poistoilmalämpöpumput

  • Rakennuttaja: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

  • Projektinjohto ja pääurakoitsija: SRV Rakennus Oy

  • Toimitusaika: vuoteen 2018 saakka

UUSIEN RAKENNUSTEN ILMANVAIHTO KOJALTA

Projektinjohdosta ja pääurakoinnista vastaava SRV Rakennus Oy on tilannut Kojalta kohteeseen Future® ilmanvaihtokoneet. Toimitukset jatkuvat vuoteen 2018 asti. Future® ilmanvaihtokone ja poistoilmalämpöpumppu ovat yhdessä energiatehokkain ratkaisu puhdasta sisäilmaa tarvitsevalle. Koneen vaipan tiiviys yhdessä suodattimen ja kehyksen kiinnityksen tiiviyden kanssa mahdollistavat korkeatasoisen sisäilman tulevaisuuden hoitovaatimuksiin.

Sairaalan toimintoja yhtenäistetään hoitopalvelujen tehostamiseksi. Toiminnan suunnittelussa TAYS on korostanut Lean-periaatteita. Ylimääräiset työvaiheet poistetaan, ja hoitoprosesseille olennaiset toiminnot tuodaan mahdollisimman lähelle toisiaan arkkitehtuurisilla ratkaisuilla. Samalla toteutetaan maanalainen pysäköintihalli.

Urakassa rakennetaan ja ilmastoidaan kolme uutta sairaalarakennusta. Poistoilmalämpöpumppu ottaa talteen lämpöenergian säästäen kustannusksia. Vanhoja, osin huonokuntoisia tiloja korjataan, ja kaksi vanhaa sairaalarakennusta sekä piha-alueen maanalainen osa puretaan. Kaikki uudet rakennukset liittyvät valmistuttuaan osaksi jo toimivaa sairaalaa.

TAYS – HOIDON SUJUVUUS JA HYVÄ ILMASTOINTI 

Työntekijöiden vireystila on merkittävä osa hoitoprosessin onnistumista. Väsymys ei ole vaihtoehto. Tampereella sujuva hoito luo potilaan turvallisuuden, ja miellyttävällä Future® ilmalla lisäämme työntekijöiden toimintavalmiutta. Puhdas ilma sopivalla lämpötilalla ja kosteudella edistää yhtälailla työntekoa kuin potilaiden hyvinvointia ja paranemista.    

Sairaalan etupihahanke on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin suurin rakennusprojekti. Koko hankkeen kustannusarvio on noin 225 000 miljoonaa euroa. Rakennusprojekti työllistää Pirkanmaalla suoraan ja välillisesti yli 3000 henkilötyövuoden verran.  

KOJAN ILMASTOINTIKONEET TÄYTTÄVÄT EKOSUUNNITTELUVAATIMUKSET

Uuteen D-rakennukseen sijoitetaan Pohjoismaissa uusi toimintamalli, toimenpideradiologian ja verisuonikirurgian yksikkö, jonka huipputeknologia mahdollistaa suonensisäiset toimenpiteet ja raskaiden leikkaustoimenpiteiden vähentämisen. 
Lisätietoja projektista Taysin sivuilta »

Future® konesarjamme täyttää vuonna 2016 voimaan astuneet ja vuonna 2018 kiristyvät ekosuunnitteluvaatimukset. 
Lataa tietopakettimme iv-koneiden ekosuunnitteluvaatimuksista »

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE