OTA YHTEYTTÄ

Parannus tehdashallin ilmanlaatuun

HUKKALÄMPÖ KURIIN JA PARANNUS TEHDASHALLIN ILMANLAATUUN

Röchling Rimito Plast Oy tuottaa muovilevyä Ruskossa, Turun kupeessa. Päättymätön kolmivuoro vaatii ammattitaidon lisäksi hyviä työolosuhteita. Kun yritys uusi ilmanvaihtoa, lämmitystä, jäähdytystä ja automaatiota, kumppaniksi valittiin Koja. 

– Talotekniikan päivitys ei ole teollisuushallissa mikään pikku juttu. Kojalla on pitkä kokemus ilmanvaihdosta haasteellisissakin teollisuusympäristöissä ja kilpailukykyinen hinta, joten valinta ei ollut vaikea, kertoo projektia vetänyt huoltopäällikkö Teemu Vilminko Röchling Rimito Plastilta. 

– Pitkän kokemuksen lisäksi hyvät referenssit vaikuttivat Kojan valintaan. Pääsimme suunnitteluvaiheessa paikan päälle katsomaan Kojan ratkaisuja Kauppakeskus Myllyssä. 

TUOTANTOON EI TULLUT TURHIA KESKEYTYKSIÄ

Lähtökohtana 70 x 40 metrisen hallin ja toimistotilojen ilmanvaihdon uusimisessa oli nimenomaan työolosuhteiden parantaminen. Kaikki putkistot uusittiin ja tuotannon huuvat vaihdettiin. Kolmessa uudessa tuloilmakoneessa käytettiin Kojan hyväksi todettua puhallinseinäratkaisua. 

– Samalla kun saimme olosuhteita paremmiksi, hukkalämpö saadaan kuriin ja säästämme myös energiaa. Valitsimme poistoilman lämmöntalteenottoon Kojan valmiin pakettiratkaisun, korkean hyötysuhteen HiLTO EC:n, kertoo Vilminko.

Ruskon tehtaan ekstruusiolinjoilla valmistuu kolmessa vuorossa levyaihioita eri paksuisina. Levypaksuudet vaihtelevat yhdestä kahteentoista millimetriin. 

– Kojan työt saatiin jaksotettua loistavasti. Meillä on kaksi kertaa vuodessa kunnossapitoseisakki, ja niiden aikana tehtiin suurimmat työt 2018–2019. Muina aikoina kojalaiset tekivät esimerkiksi katolla töitä ilman kalliita tuotannon keskeytyksiä. Vanhat ilmanvaihtokoneet olivat käytössä kunnes uudet saatiin toimintaan, kertoo Vilminko. 

ENERGIASÄÄSTÖJÄ JA PAREMMAT OLOSUHTEET

Jo vuonna 1990 rakennettuun kiinteistöön oli tärkeää saada luotettavat laitteet, jotka voidaan tarvittaessa modernisoida tulevaisuudessa. 

– Lämmöntalteenotosta tulleet säästöt ja pitkän aikavälin trendit näkyvät Schneiderin automaation ja Kojan laiteyhteyksien avulla niin toimistotiloissa kuin etänä. Investoinnin tuomien säästöjen lisäksi olemme nähneet, miten hukkalämpö hyödynnetään ja miten remontti ennen kaikkea paransi yleistä ilmanlaatua. 

– Ensimmäiset takuuhuollot on tehty ja Koja tekee varaosakartoituksen, jotta tiedämme mitä kannattaa itsekin pitää hyllyssä. 

Kojan asentajia oli kahdesta neljään välillä jatkuvasti paikalla. He tulivat aamulla tehtaalle töihin, kuten muutkin. 

– Kojan ammattilaisten kanssa ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan. He tietävät, miten suomalaisessa teollisuusympäristössä toimitaan. Perusperehdytys ja paikkojen näyttäminen riitti. Yhteistyö on sujunut kaikin puolin hyvin, loppurutistusta myöten, kiitää Vilminko. 

 

Röchling Rimito Plast Oy on erikoistunut lämpömuovattavien ABS-, HDPE-, PP- levyjen sekä polyolefiinipohjaisten erikoislevyjen suulakepuristukseen. Korkealaatuisia tuotteita käytetään mm. ajoneuvo-, vene ja pakkausteollisuudessa. Laatujärjestelmä on sertifioitu ISO 9001:2015 sekä ISO 14000:2015 mukaisesti. Röchling Rimito Plast Oy kuuluu Röchling konserniin johon kuuluu 90 yksikköä ympäri maailman.

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE