OTA YHTEYTTÄ

Mittava energiasaneeraus

MITTAVA ENERGIASANEERAUS TOIMISTOKIINTEISTÖÖN

Vantaan Tikkurilassa sijaitsevaan Neilikkatien toimistokiinteistöön tehtiin energiatehokkuuden modernisointi. Koja toimi mittavassa saneerauksessa päätoteuttajana ja vastasi hankkeen läpiviennistä. 

– Neuvottelimme urakasta useaan otteeseen tilaajan kanssa ja Kojan tarjous oli houkuttelevin. Kiinteistöön uudistettiin niin lämmitysjärjestelmä, automaatio, ilmastointi kuin lämmöntalteenotto ja valaistus, kertoo projektipäällikkö Lari Tapaninen Ramboll Finland Oy:stä. 

Rakennuttajana ja tilaajana toimivat Schroder Real Estate KVG mbH ja Trevian Asset Management Oy. Ramboll toimi saneerauksen LVIA- ja energiasuunnittelijana sekä valvojana. 

”KOJALLA ON ASIANTUNTEVAT AMMATTILAISET”

Vuonna 1991 valmistunut vanha Shellin pääkonttori lähellä Tikkurilan keskustaa on ahkerassa käytössä. Lähes täyteen vuokratussa toimistokiinteistössä on tilaa yli 7300 neliömetriä. 

– Hankkeen aikana kiinteistö oli lähes täyteen vuokrattu erilaisia toimijoita, joten urakassa oli mietittävä tarkkaan, mitä tehdään ja milloin. Tiedottaminen oli tärkeässä roolissa. 

Kojan modernisointi sisälsi ilmanvaihtokoneiden puhaltimien ja rakennusautomaation uusimisen, ilmamääräsäätimien lisäykset, toimiston ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenoton rakentamisen, kaukolämmön alajakokeskuksen uusimisen ja jäädytysverkoston venttiilien vaihdot sekä viimeksi mainittujen verkostojen huuhtelun ja tasapainotuksen. 

–  Kojalla oli asiantuntevat projektiin osallistuvat henkilöt, mikä itsessään auttoi urakassa paljon. Yhteistyö Kojan kanssa toimi hyvin. Parasta oli, että he tekivät työt sovitusti, kehuu Tapaninen.

Energiasaneeraus suunniteltiin vuonna 2015 ja urakka toteutettiin 2016–2017. Kiinteistösijoitusyhtiö Investors House osti sittemmin kiinteistön lokakuussa 2019. 

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE