OTA YHTEYTTÄ

Koja investoi suomalaiseen tuotantoon ja osaamiseen.

JOUSTAVAA TOIMITUSVARMUUTTA KAHDELTA TEHTAALTA

Koja-Yhtiöiden neljästä Suomen toimipisteestä kahdessa on omaa tuotantoa. Jalasjärven jo kahdesti laajennettu ja kokonaan uusittu ohutlevytuotanto keskittyy rakennusten ja laivojen ilmankäsittelylaitteiden tuotantoon ja kehittämiseen asiakasvaatimusten mukaisesti. Tampereella valmistetaan teollisuuden prosessipuhaltimia yhdessä maailman nykyaikaisimmista tehtaista. Toiminta perustuu omaan tuotekehitykseen ja asiakkaiden tilauskohtaiseen suunnitteluun ja testaukseen.

MODERNI PUHALLINTEHDAS ON MAAILMAN KÄRKEÄ

Kojan historian mittavimmat investoinnit vahvistavat yrityksen asemaa globaaleilla puhallinmarkkinoilla. Tampereen uuden tehtaan robottiratkaisut, automatisointi ja laitteet lisäävät tuottavuutta ja joustavampaa palvelua. Tuotteiden suunnittelussa ja tuotantomenetelmien valinnassa on huomioitu erityisesti myös energiatehokkuus-, ympäristö- ja työturvallisuusnäkökohdat. Tuotannon nopea läpimenoaika ja huipputeknologia yhdistyvät osaavaan ja joustavaan palveluun.

Jatkuvasti paranevaa palvelua

 1. Moderni puhallintehdas tehostaa tuotantoa
 2. Lyhyempi läpimenoaika ja laadun kehittäminen LEAN-periaatteiden mukaan
 3. Hitsauksen automaatioastetta nostettu merkittävästi
 4. Entistä suurempien puhaltimien valmistus yhä vaativampiin energiantuotannon ja teollisuuden kohteisiin
 5. Turvallinen ja viihtyisä työympäristö koulutetuille huippuammattilaisille

Huipputeknologiaa asiakkaan eduksi

Puhallinvalmistuksessa keskitytään Kojan ydinosaamiseen: strategisten osien ja kokonaisuuksien hallintaan. Tampereella käsitellään vahvaa terästä ja valmistetaan hitsattuja rakenteita. Plasmaleikkaus- ja hitsausrobottiasemat edustavat nykyaikaisinta tekniikkaa ja laatua. Merkittävimmät laiteinvestoinnit on tehty teräslevyn leikkaamiseen, pintakäsittelyyn, hitsaukseen ja hitsausautomaatioon sekä tasapainottamiseen. Työpisteiden suunnittelussa keskeisessä roolissa ovat työturvallisuus ja -ergonomia, mukaan lukien melunvaimennus, kappaleen käsittely ja älykkäät nosturiratkaisut.

 • Tehtaan kokonaisala on noin hehtaari (10 000 m2)
 • Isoimmat puhaltimet painavat 40 tonnia
 • Suurimpien siipipyörien halkaisija on 4 metriä ja ne ovat teholtaan 4 000 kW

Suomalaista osaamista parhaimmillaan

Jalasjärven tehdas edustaa alallaan erittäin merkittävää ohutlevytuotannon sekä rakennusten ja laivojen ilmankäsittelylaitteiden osaamiskeskittymää. Isot investoinnit tuotantolinjoihin mahdollistavat energiatehokkaan valmistuksen luotettavilla valmistustekniikoilla. Lyhyt läpimenoaika näkyy asiakkaille joustavuutena ja toimitusvarmuutena. Tuotannon virtautus lisää myös Kojan tunnettua toiminnan laatua.

Asiakastarpeen mukaan ohjautuva tuotanto

 1. Joustava valmistus mahdollistaa ilmanvaihtokoneiden valmistuksen tunneissa
 2. Helposti hallittava ja ennustettava tuotanto tuo joustoa asiakkaille
 3. Oma lämmönvaihtimien valmistus mahdollistaa toimitukset eri asiakastarpeisiin
 4. Sähköautomaatiovarusteltujen koneiden toimitukset tehtaalta sekä rakennus- että laivapuolen asiakkaille.
 5. LEAN-osaaminen tehostaa tuotantoa – jatkuvaa parantamista
 6. Työergonomia ja työturvallisuus edellä, mukavassa ympäristössä

KANSAINVÄLISET REFERENSSIT KURIKASTA

Jalasjärvellä syntyy niin suurten kiinteistöjen kuin maailman suurimpien risteilyalusten ilmastointijärjestelmät hyttiautomaatiosta lähtien. Servokäyttöiset tuotantokoneet pienentävät merkittävästi sähkönkulutusta. Levytyökeskukset, taivutusautomaatit ja särmäyspuristimet on liitetty FMS-varastojärjestelmään.

Kojan tuotteet ovat energiatehokkaita, ja kestävä kehitys toteutuu myös omassa tuotannossa. Järkevät investoinnit parantavat kilpailukykyä ja takaavat tuotannon säilymisen Suomessa myös tulevaisuudessa – samoin kuin joustavan palvelun lähellä asiakasta.

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE