Neljä pilottihanketta Skanskalle: ”HiLTOP-järjestelmä nopeuttaa kaikkien tekemistä.”

Skanska Talonrakennus Oy saneeraa parhaillaan neljää 60–70 -luvun kerrostaloa Lahdessa. Poistoilman LTO-järjestelmien toimittajaksi Skanska valitsi Kojan.

– Kojalta saamme kaiken valmiina, suunniteltuna pakettina. Juuri sellaista helppoutta urakoitsijana haemme, toteaa projektipäällikkö Jarkko Malminen.

Skanska talotekniikassa työskentelevä Jarkko Malminen tuntee Kojan LTO-yksiköt entuudestaan. Kun LV-suunnittelija ehdotti pilottihankkeita Kojan kanssa, Malminen innostui mukaan.

– Automaatio, sähköistys ja koko muu järjestelmä saadaan räätälöitynä samasta paikasta. Avaimet käteen -ratkaisu yksinkertaistaa asennusta ja aikatauluja, Malminen sanoo.

Hallintayksikkö ohjaa ja valvoo laitteita

Neljä pilottihanketta etenevät alkuperäisen aikataulun mukaan. HiLTOP-hankkeet käynnistyivät virallisesti helmikuussa 2016. Ensimmäinen järjestelmä saadaan käyttöön toukokuussa ja lopulliset säädöt sekä viimeistely tehdään syksyllä. Asennuksia rytmitetään kesän aikana.

– Järjestelmän etävalvonta on selkeä ja helppokäyttöinen, mikä on taloyhtiöille tärkeä asia. Samalla automaatiolla ohjataan kiinteistön koko lämmitysjärjestelmää. Kaikkea voi ohjata samasta paikasta. Myös vuosihuoltoon kuuluvat työt, kuten suodattimien vaihdot, ovat helppoja, kun ohjelma kertoo vaihtoajankohdan.

Automaatioparametrit asetellaan ja järjestelmä säädetään jokaiseen kiinteistöön sopivaksi, jotta saavutetaan paras mahdollinen energia- ja kustannustehokkuus. Hyvin hoidettu, energiatehokas asuinkiinteistö säilyttää arvonsa.

– Kun automaation takana on Koja, saamme helposti myös tukitoimintoja. Yksi syy HiLTOP-järjestelmän valintaan on nimenomaan Kojan takuuajan jälkeinen seuranta ja huolehtiminen, toteaa Malminen.

Koja räätälöi kaiken suunnitelmista asti

Malminen suosittelee HiLTOP-järjestelmää etenkin kohteisiin, joissa ei vielä ole poistoilman lämmöntalteenottoa. Rakennusvalvonnan kannalta hieman haastavampia saattavat olla kohteet, joissa on kymmeniä pieniä poistoilmapuhaltimia katolla.

– HiLTOP on erinomainen juuri tällaisiin 60–70 -luvun korkeisiin kerrostaloihin. Kun kerron Kojalle, mitä tarvitaan, kaikki tulee heiltä suunnitelmineen päivineen. Meillä ei tarvitse automatiikkaurakoitsijan kuin käydä tekemässä kytkennät, iloitsee Malminen. 

Lataa tästä uusi HiLTOP-esite »