Koja luo olosuhteita Zsar Outlet Villageen

Koja Life Cycle Solutions on sopinut East Gate Finlandin kanssa Zsar Outlet Villagen talotekniikan kokonaisvastuutoimituksesta, joka sisältää kaikkien talotekniikan osa-alueiden suunnittelun, toteutuksen sekä kattavan energian valvontajärjestelmän.

Vaalimaan rajanylityspaikan välittömään läheisyyteen rakennettavan ostoskylä-tyyppisen kokonaisuuden ensimmäisen vaiheen pinta-ala on n. 13 000 brm2 ja se sisältää myymälä-, ravintola- ja toimistotilaa.

Kiinteistöjen energian tuotantomuotona käytetään uusiutuvaa geoenergiaa, jossa maaperästä tuotetaan hybridilämpöpumppujen avulla kiinteistöille lämmitys- ja jäähdytysenergiaa. Toteutettava hybridiratkaisu yhdessä ohjaukseltaan älykkään kiinteistöautomaation kanssa takaavat käyttäjille miellyttävät olosuhteet sekä käyttökustannuksiltaan alhaisen toimintaympäristön. Hankkeessa käytetään kattavasti Kojan omia ja Kojan yhteistyökumppaneiden ratkaisuja ja laitevalikoimaa.

Hankkeen suunnitteluvaihe on loppusuoralla ja toteutusvaihe käynnistyy asteittain tammi-helmikuun 2018 aikana. Ensimmäisen vaiheen luovutus tilaajalle on marraskuun loppupuolella.