OTA YHTEYTTÄ

”Koja helpottaa ja nopeuttaa IV-suunnittelua”

Lumijälki 2 on vuoden 2021 aikana valmistuva varasto- ja logistiikkarakennus Vantaan Pakkalassa. Monikäyttöisen kiinteistön vaihteleviin ilmanvaihtotarpeisiin valittiin kumppaniksi Koja. 

Kiinteistön LVI-suunnittelusta vastasi Suomen Talokeskuksen toimitila- ja uudissuunnitteluyksikön päällikkö Petteri Salin.
– Kojan laitteista ja palveluista on hyviä kokemuksia. Suunnitelmien tekeminen on helpompaa kun tietää, että laite tekee sen minkä lupaa ja toimii mitoitusten mukaan.

Lumijälki 2:ssa on toimistotilaa, ja sen yhteydessä sosiaalitiloja, varastotilaa sekä iso keskuskeittiö. Kaikki tarpeet huomioitiin ilmanvaihdon suunnittelussa.
– Suunnittelu tehtiin käyttäjien ehdoilla, heidän tavoitteitaan ja tarpeitaan ajatellen. Esimerkiksi keskuskeittiön ilmanvaihdossa huomioitiin hygieniatasot sekä lämpötilavaihtelut.

Mitoitusohjelma helpottaa suunnittelua

Laitetoimittajan valinnassa painoivat myös Kojan suunnittelua helpottavat mitoitusohjelmat.
– Nykyään laitehankinnat tehdään usein vasta rakentamisvaiheessa. Suunnittelun merkitys korostuu entisestään. Mitoitusten pitää olla virheettömiä.

– Kojan mitoitusohjelmista laiteajot, koot ja tilavaraukset saa nopeasti ja näppärästi ulos. Se helpottaa ja nopeuttaa omaa työtä – varsinkin, kun suunnitellaan monta konetta samaan kohteeseen.

Lumijälki 2:n yleisilmanvaihdosta huolehtivat Kojan Future® S -sarjan koneet. Kompaktit, pystylähtöiset koneet on helppo asentaa ja ne vievät vähän lattiatilaa.
– Tässä kohteessa oli paloteknisesti haastavaa osastointia, joten suunnitelmiin valittiin osastokohtaiset Future S:t. Sarjan neljällä konekoolla voi hoitaa todella laajan alueen. Ne ovat tarpeeksi isoja, mutta ulkomitoiltaan riittävän pieniä. Ja voidaan tarvittaessa nostaa vaikka seinälle, kuten tässä kohteessa tehtiin.

BIM-objektit helposti ladattavissa

Kojan Future® S -tuotesarja on ladattavissa MagiCAD Revit- ja AutoCAD-suunnitteluohjelmissa. Mallit ovat saatavilla kaikkien suunnitteluohjelmien käyttöön DXF- ja RFA-muodossa MagiCAD Cloud -tietomallikirjastosta. Tämä helpottaa suunnittelua entisestään.

Sekä mitoitusohjelmien että tietomallinnusten käyttö suunnittelun tukena lisääntyy koko ajan. Salinin arvion mukaan uudissuunnittelukohteista lähes 95 % suunnitelmista on nykyään tietomallinnuskohteita.
– Mitä sujuvammin laitteiden tiedot saa vietyä suoraan suunnitelmiin, sen parempi.

Kaikki Future® S -sarjan konekoot testataan Kojan R&D Centerin laboratoriossa. Näin varmistetaan, että ne toimivat kaikissa olosuhteissa.
– On tärkeää, että kone täyttää sille asetetut mitoitukset ja energiatehokkuusvaatimukset. Jälkikäteen näitä on hankala korjailla.

Tutustu Future® S »

OTA YHTEYTTÄ

Uutiskirje tilattu!

TILAA UUTISKIRJE