Viittä vaille valmis puhallintehdas

Tampereelle Rantaperkiöön rakennettu uusi tehdas on käyttöönottovaiheessa. Nykyaikaisella teknologialla varustettu puhallintehdas edustaa maailman kärkeä. Kokonaisuudessaan tuotanto alkaa juuri valmistuneissa tiloissa loppuvuoden aikana.

Maailman moderneinta teknologiaa edustavan uuden tehtaan myötä parannetaan tuottavuutta ja laatua sekä lyhennetään merkittävästi tuotannon läpimenoaikoja. Tehtaassa valmistetaan entistä suurempia prosessipuhaltimia raskaan teollisuuden vaativaan käyttöön. Tuotevalikoima kattaa puhaltimet muutamista kilowateista useisiin megawatteihin.

– Asiantuntevan suunnittelumme avulla optimoimme ratkaisut joustavasti asiakkaat tarpeisiin, toteaa tehtaan suunnitteluun osallistunut projektipäällikkö Pauli Harju.

Puhallinliiketoiminnan toimistotilat on rakennettu uuden tehtaan yhteyteen. Näin Suomessa sijaitseva tuotekehitys, suunnittelu, tuotannonohjaus sekä service-toiminnot ovat lähellä tuotantoa. Kuluneen vuoden aikana puhallinliiketoiminta on lisännyt myynti- ja palveluvoimaa myös kansainvälisesti perustamalla Ruotsiin uuden toimipisteen tukemaan niin paikallista kuin kansainvälistä toimintaa.

– Tavoitteemme on reagoida joustavasti ja tarjota ammattitaitoista palvelua yhä lähempänä asiakasta, kertoo liiketoimintajohtaja Juha Niskanen.

Koja on jo saavuttanut globaalin aseman puhallinmarkkinoilla, käytössä on yli 20,000 puhallinta ympäri maailmaa. Kansainvälisen kasvun luotsaajaksi etsitään parhaillaan uutta liiketoimintajohtajaa Juha Niskasen siirtyessä eläkkeelle.

Perheyhtiö Kojalla on meneillään historiansa mittavin investointiohjelma. Tuotannon nykyaikaistamiseen ja laajentamiseen Suomessa sijoitetaan 50 miljoonaa euroa vuosina 2015–2020. Tehtaiden ja koneiden lisäksi investoimme ihmisiin kouluttamalla henkilöstöä ja rekrytoimalla uusia osaajia.

Lue lisää Kojan investoinneista Aamulehden artikkelista (14.10.2017) »