Life Cycle Solutions tarjoaa uutena palveluna talotekniikan kokonaisratkaisutKojan uusi liiketoimintayksikkö Life Cycle Solutions keskittyy talotekniikan kokonaisratkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen. Uuden yksikön fokuksena ovat kiinteistöjen omistajat sekä kiinteistöjä hallinnoivat ja rakentavat yritykset.

– Autamme asiakkaitamme saavuttamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen yhdistämällä vahvan osaamisemme uusimpiin teknologisiin ratkaisuihin. Asiakkaan tarpeista riippuen Kojan talotekniikkaratkaisu voi koostua koko järjestelmästä tai sen osan suunnittelusta ja toteutuksesta, kertoo Solutionsin liiketoimintajohtaja Pasi Lähteinen.

Kojan pitkä kokemus ja ammattitaitoinen tiimi takaavat onnistuneen lopputuloksen kaikille talotekniikan osa-alueille asiakkaan lähtökohdat huomioiden. Projektit toteutetaan kustannustehokkaasti suunnittelusta aina käyttöönottoon asti. Uusi toimintamalli mahdollistaa myös kohteen etävalvonnan järjestelmän luotettavuuden sekä energiatehokkuuden varmistamiseksi.

– Konseptimme takaa joustavan kokonaisratkaisun, jolla varmistetaan eri osa-alueiden ja työvaiheiden saumaton yhteistoiminta sekä laadukas lopputulos. Tavoitteemme on, että Koja pystyy tarjoamaan markkinoiden luotettavimmat ratkaisut, olipa kyse sitten energiatehokkuuden parantamisesta, kiinteistöjen muutostilanteista tai uusien järjestelmien toteutuksesta, täsmentää Lähteinen.

Teollisen internetin ja digitalisaation kehittäminen kuuluvat myös uuden liiketoimintayksikön kehitysalueeseen. Solutions kehittää digitalisaatioon perustuvia ratkaisuja, jotka lisäävät asiakkaiden kiinteistöjen energiatehokkuutta ja käyttäjälähtöisyyttä.

– Tavoitteemme on olla asiakkaillemme elinkaaripartneri ja löytää yhteistyössä aitoa lisäarvoa esimerkiksi kiinteistön talotekniikan osa-alueiden optimoinnista ja kehittämisestä. Emme esitä asiakkaillemme kuukausimaksuja esimerkiksi valvonnasta vaan perustamme ansaintamme siihen, että osaamisemme pitää tuottaa asiakkaillemme oikeasti lisäarvoa ja tuottavuutta, kertoo Lähteinen.

Solutions on toteuttanut useita teollisen internetin pilottihankkeita kiinteistöille, laivoille ja teollisuudelle kuluneen vuoden aikana. Pilottihankkeiden avulla on kartoitettu asiakastarpeita. Yhteistyössä omistajien ja käyttäjien kanssa on löydetty merkittäviä kehityskohteita.

– Pilottihankkeiden pohjalta ratkaisukonseptia on kehitetty parhaan mahdollisen asiakasarvon tuottamiseksi, sanoo Lähteinen.

Lisätietoja Solutions-yksikön toiminnasta:

Pasi Lähteinen
pasi.lahteinen@koja.fi
+358 400 661 182