Kojalta yhä laajempaa palvelua asiakkaille

Rakennusten ilmastointiratkaisujen myynnin toimintamalli on uudistunut. Myyntiryhmät jaetaan nykyisin laite- ja ratkaisumyyntiin asiakastyytyväisyyden varmistamiseksi.   

– Muutoksen ansiosta pääsemme osallistumaan hankkeisiin jo aikaisemmassa vaiheessa. Näin varmistamme laadukkaimman lopputuloksen asiakkaille. Laitemyynnin ja ratkaisumyynnin asiakasrajapinta on hieman erilainen – uudella konseptilla pystymme vastaamaan yhä laajemmin jokaisen asiakkaamme tarpeisiin, täsmentää tuotanto- ja hankintajohtaja Joonas Lius.

Uuden toimintamallin myötä osa myyjistä toimii tuotemyyjinä, ja osa erikoistuu laajempia kokonaisuuksia tarjoavaan ratkaisumyyntiin. Laitemyynnistä vastaa Joonas Lius, ratkaisumyynnistä teknologiapäällikkö Matti Huvinen. Henkilöstömme kokonaisvaltainen asiantuntijuus tukee Kojan kasvua alansa osaajana.

– Perinteisen laitemyynnin lisäksi meillä on tarjota asiakkaalle laajaa sähköautomaatio-osaamista ja elinkaarihallintaosaamista, jotka tukevat tuotteen käyttöönottoa, käyttöä ja toiminnan ylläpitoa, kuvailee Huvinen.

Ota yhteyttä »