Koja Oy mukana Zsar-kauppakeskushankkeen suunnittelussa

Kauppakeskus Zsar rakennetaan Vaalimaalle lähelle EU:n ja Venäjän rajaa. Kyseessä on Suomen ensimmäinen ostoskylämäinen outlet-alue, johon tulee kansainvälisiin brändeihin keskittyviä pienehköjä liikkeitä. Alueen uskotaan kehittyvän vilkkaasti varsinkin Helsingistä ja Pietarista rakennettavien moottoriteiden myötä.

Koja Oy on tehnyt hankkeeseen liittyvän suunnittelun aiesopimuksen LVIAS(J)-osuudesta. Koja tuottaa 80 vuoden kokemuksella energia- ja kustannustehokkaita ilmanvaihtoratkaisuja mm. kauppakeskuksiin, liikerakennuksiin ja risteilyaluksiin – aina suunnittelusta ja mitoituksista laitteiden elinkaaren loppuun saakka. Zsar-kauppakeskushankkeessa on kyseessä uusi konsepti, jossa Kojan roolina on toimia LVIAS(J)-projektin johtajana.

Hankkeen kehitysyhtiönä toimii East Finland Real Estate Koy (EFRE). Kauppakeskuksen ensimmäisen vaiheen pinta-ala on 12 000 neliömetriä ja sen arvioitu valmistumisaika on vuonna 2017. Seuraavassa vaiheessa rakennetaan 8 000 neliömetriä, jolloin koko outlet-kylä käsittää 20 000 neliömetriä. Nykyisen 10 hehtaarin alueen lisäksi yhtiö on varannut maata Vaalimaalta noin 13 hehtaaria tulevia suunnitelmia varten.

Lue lisää hankkeesta Zsar Oulet Villagen omilta verkkosivuilta: www.zsar.fi/en