Kojan puhallintehtaan ja R&D Centerin avajaiset Tampereella

– 20 miljoonan euron investoinnit vihittiin käyttöön

Lataa lehdistötiedote »

Koja-yhtiöt rakennutti uuden puhallintehtaan sekä Euroopassa ainutlaatuisen tuotekehitys- ja testauskeskuksen Tampereen Härmälään. Mittavat investoinnit vahvistavat entisestään Kojan asemaa kansainvälisillä markkinoilla.  

– Kilpailukykyä parannetaan osaamiseen panostamalla sekä henkilöstöön ja teknologiaan investoimalla. Toimimme kansainvälisesti, mutta uskomme suomalaiseen osaamiseen ja valmistukseen, toteaa Kojan prosessipuhaltimien liiketoimintajohtaja Juha Niskanen.

Uuden puhallintehtaan sekä tuotekehitys- ja testauskeskuksen (R&D Center) avajaisia vietettiin torstaina 25.1.2018. Investointeihin oli tutustumassa laaja kutsuvieraiden joukko. Ohjelmassa oli kakkukahvien lisäksi opastettuja kierroksia tehtaalla sekä viereisessä keskuksessa.

Lisää tuottavuutta ja lyhyemmät läpimenoajat

Alan moderneimman tehtaan hitsausrobotit, automatisointi ja investoinnit yhdessä osaavan henkilöstön kanssa mahdollistavat vaativatkin teollisuuden puhallinratkaisut, ympäristöä unohtamatta. Laatua kehitetään LEAN-periaatteiden mukaisesti.

– Uusi puhallintehdas mahdollistaa entistä suurempien ja raskaampien puhaltimien valmistuksen. Nostokorkeus hallissa on 10 metriä ja isoimmat puhaltimet painavat lähes 40 tonnia, kertoo Niskanen.

Työntekijöitä on puhallintuotannossa lähes 50 ja toimihenkilöitä 30. Keskeisimmät investoinnit kohdistuvat teräslevyn leikkaamiseen, pintakäsittelyyn, hitsaukseen ja hitsausautomaatioon, koneistukseen sekä tasapainottamiseen.

Standardien mukaiset testaukset omassa huippukeskuksessa

Kojan ilmankäsittelylaitteet ja -järjestelmät voidaan nyt testata jo tuotekehitysvaiheessa todellisissa käyttöolosuhteissa, yhtä lailla trooppisissa kuin arktisissakin, vuodenajasta riippumatta. Testatun tiedon ansiosta laitteiden ja järjestelmien käyttö on optimaalista koko niiden elinkaaren ajan.

– Ainutlaatuisessa R&D Centerissä suuretkin ilmankäsittelykoneet voidaan testata 8 m3/s saakka. Keskuksen myötä Koja voi panostaa entistä ketterämmin uusiin innovaatioihin ja tuottaa ympäristöystävällisiä sekä energiatehokkaita ratkaisuja asiakkaiden yhä vaativampiin tarpeisiin, kertoo tuotekehitys- ja testauskeskuksen johtaja Taru Lähteenmäki.

Kojan kokoon suhteutettuna investoinnit ovat merkittäviä. 83-vuotias perheyritys sijoittaa yhteensä jopa 50 miljoonaa euroa tuotannon nykyaikaistamiseen Tampereella ja Jalasjärvellä vuoteen 2020 mennessä.

Lisätietoja:

  • Tuotekehitys- ja testauskeskuksen johtaja Taru Lähteenmäki, p. 040 767 4375, taru.lahteenmaki@koja.fi
  • Liiketoimintajohtaja Juha Niskanen, p. 0400 421 335, juha.niskanen@koja.fi

Koja-yhtiöt on 83-vuotias perheyritys, jonka liikevaihto on n. 70 M€. Suomen neljästä toimipisteestä kahdessa on valmistusta. Jalasjärven ohutlevytuotanto keskittyy rakennusten ja laivojen ilmankäsittelylaitteisiin, ja Tampereella valmistetaan teollisuuden prosessipuhaltimia. Tampereella sijaitsee myös Kojan oma tuotekehitys- ja testauskeskus. Henkilöstöä on yli 300 mukaan lukien tytäryhtiöt Floridassa ja Pietarissa sekä toimipisteet Växjössä ja Sundsvallissa.