Harmony of the Seas

Aluksen tiedot

  • Maailman suurin loistoristeilijä
  • Pituus 362 m, maksimileveys 47 m, korkeus 70 m, paino 227 000 tonnia
  • Kansia 16, hyttejä 2747
  • Matkustajia 5479, miehistöä 2115
  • Varustamo: Royal Caribbean International
  • Telakka: STX France, Saint-Nazaire, Ranska
  • Kojan osuus: ilmastointijärjestelmien suunnittelut ja laitetoimitukset
  • Toimitusaika: kevät 2016
  • Aluksen valmistuminen: kevät 2016
  • Sisaralukset Oasis of the Seas ja Allure of the Seas  

Koja Harmony of the Seasissa

Makujen kimaraa, vesiseikkailua kymmenen kerroksen läpi liukumisen edestä, taiteilua jääradalla ja lainelautasimulaattorin aaltojen harjalla, musikaaleja, paraateja, 3D-elämyksiä – tätä kaikkea tarjoaa Oasis-sarjan uusin alus, merten suurin viihdekeskus Harmony of the Seas. Koja on vastannut ilmastointijärjestelmien suunnittelusta sekä laitetoimituksista Royal Caribbean Internationalin STX Europe telakalta tilaamaan risteilyalukseen.

– Toimimme projektissa käyttöönoton tukena, eli hoidimme tuotannosta valmistuneet tuotteet käyttövalmiiksi asennuksineen paikan päällä. Tuotteemme räätälöidään aina projektikohtaisesti, täsmentää Koja Marinen projekti-insinööri Juha Aro.

Harmony of the Seas risteili ensimatkansa STX Francen telakalta Saint-Nazairesta kotisatamaansa Barcelonaan toukokuussa 2016. Syksystä 2016 eteenpäin alus risteilee Karibian liikenteessä.

Harmony of the Seas - merivesillä menevästi ja turvallisesti

Hillityillä sävyillä ja ajattomalla designilla sisustettu Harmony of the Seas on ainutlaatuinen elämyssarja muotia, huvia, rentoutumista ja makunautintoa kaikenikäisille. Raikkaalla sisäilmalla tunnelma asettuu lopullisesti kohdilleen. Energiatehokkailla ja tilojen tarpeisiin varioiduilla ilmankäsittelyratkaisuilla varmistamme asiakkaiden viihtyvyyden tilassa kuin tilassa. Ilmastointijärjestelmäämme on sovellettu niin aluksen avarien promenadialueiden kuin luksussviittien ja keittiötilojen tarpeisiin.

Kiitosta Kojalle antaa Harmony of the Seas ja Oasis 4 -laivojen teknisen suunnittelun johtaja Kari Pihlajaniemi, jolla on jo vuosien kokemus yhteistyöstä Kojan kanssa useiden risteilijäprojektien tiimoilta:
– Koja on toteuttanut oman osuutensa loistavasti todistaen olevansa johtava kokonaistoimittaja vaativiin toimituksiin. Kojalaisten ammattitaito ja joustavuus ovat ykkösluokkaa, mikä näkyy erityisesti poikkeustilanteiden ratkaisemisessa.

Yhteistyötä jatketaan, ja STX France on tilannut saman luokan neljänteen alukseen Kojan ilmastointijärjestelmät. Oasis 4 -aluksen toimitusaika on maaliskuussa 2018. Koja on toteuttanut myös Turun telakalla rakennettuihin Harmony of the Seasin edeltäjiin, Oasis of the Seasiin ja Allure of the Seasiin, ilmastointijärjestelmien suunnittelut automaatioineen ja laitetoimituksineen.

Lisäksi…

Harmony of the Seas tuo merinäköalat ennennäkemättömällä tavalla asiakkaidensa luo. Sisähytteihin on sijoitettu virtuaalisia parvekkeita, jotka tarjoavat reaaliaikaisen merinäkymän. Nauti auringonnousuista ja alati vaihtuvista matkamaisemista suoraan hyttiisi tarjoiltuna. Aluksella pysyt energisenä aamusta iltaan: kun ilmastointi toimii, mielikin on virkeä ottamaan uusia elämyksiä vastaan. Satelliittikapasiteetilla toimiva wifi-yhteys takaa elämysten jakamisen läheisille merten tasokkaimmalla mahdollisella nopeudella. 

Lue lisää projektista Royal Caribbean Internationalin sivuilta »